Valikko Sulje

Tietosuoja

Silmäleikkaukset.fi tietosuojaseloste

Tässä Tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten Mobile Resources Group Oy (”MRG” tai ”me”) käsittelee MRG:n tarjoaman silmäleikkausten kilpailutuspalvelun sekä Silmäleikkaukset.fi – verkkosivuston käyttäjiltä (”käyttäjä” tai ”sinä”) kerättäviä henkilötietoja (verkkosivusto ja silmäleikkausten välityspalvelu yhdessä ”Silmäleikkaukset.fi – palvelu”).

Tässä Tietosuojaselosteessa kerrotaan muun muassa minkälaisia henkilötietoja me käsittelemme, miten me käsittelemme henkilötietoja ja miten voit käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi (esimerkiksi oikeus vastustaa, oikeus päästä tietoihisi).

Kilpailuttaessasi silmäleikkaukset Silmäleikkaukset.fi – palvelun kautta, valtuutat MRG:n pyytämään yhden tai useamman silmäleikkaustarjouksen puolestasi MRG yhteistyötahoina toimivilta silmälääkäreiltä (”silmälääkäri”).

Voimme päivittää tätä Tietosuojaselostetta, mikäli se on tietojen käsittelyn tai muutosten tai muun syyn vuoksi tarpeellista. Ajantasainen versio löytyy verkkosivuiltamme. Emme tee merkittäviä muutoksia tähän Tietosuojaselosteeseen tai rajoita Käyttäjien tämän Tietosuojaselosteen mukaisia oikeuksia ilmoittamatta tällaisista muutoksista.

Tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan sinun Silmäleikkaukset.fi -palvelun käyttöön ja henkilötietojen käsittelyyn, jossa MRG toimii rekisterinpitäjänä. Silmäleikkauksia toteuttavien yritysten tietosuojaselosteet saattavat poiketa tästä Tietosuojaselosteesta. Tutustuthan Silmälääkäreiden tietosuojaselosteisiin ennen kuin käytät heidän silmäleikkaus palveluitaan.

Yhteystiedot

Mobile Resources Group Oy

PL 10, 20251 Turku, Suomi

www.silmäleikkaukset.fi

Asiakaspalvelu: asiakaspalvelu@silmäleikkaukset.fi

1. Keräämämme tiedot ja säännönmukaiset tietolähteet

Keräämme henkilötietoja käyttäjältä itseltään Sivuston käytön yhteydessä, esimerkiksi sivuston kautta täytetyn kilpailutushakemuksen yhteydessä, asiakaspalvelutapahtumien yhteydessä sekä muutoin suoraan käyttäjältä. Jäljempänä kuvattujen evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla voimme lisäksi kerätä tietoa siitä, miten käyttäjä käyttää Sivustoa ja palveluitamme.
Henkilötiedot, joita keräämme käyttäjistä Sivuston käytön yhteydessä, käsittävät henkilötietojen käsittelytarkoituksen kannalta tarpeellisia tietoja. Voimme kerätä esimerkiksi seuraavia tietoja:
• Yhteystiedot, kuten nimi, postiosoite, toimitusosoite (jos se eroaa postiosoitteesta), puhelinnumero, sähköpostiosoite
• Syntymäaika
• Käyttäjän antamat profilointi- ja kiinnostustiedot
• Sivuston ja palveluidemme käyttöä ja käyttäjän asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten maksuyhteystiedot, maksukorttitiedot tai pankkitilitiedot, asiakaspalautetiedot, tilaustiedot
• Suoramarkkinointilupiin tai –kieltoihin liittyvät tiedot
• Mahdolliset muut käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot
Jos käytät Sivuston ulkopuolista kolmannen tahon ylläpitämää palvelua Sivustolle rekisteröitymiseen ja/tai kirjautumiseen, ulkopuolisesta palvelusta voidaan kerätä kyseisen palvelun käyttöehtojen ja yksityisyydensuoja-asetusten mukaisesti saatavilla olevia henkilötietoja (kuten käyttäjätunnus ja sähköpostiosoite).

2. Henkilötiedot ja käsittelyn tarkoitus

Jaamme palvelun toteuttamiseen tarvittavat tiedot yhteistyötahoina toimivien Silmälääkäreiden kanssa.

Voimme käsitellä henkilötietojasi myös seuraaviin tarkoituksiin:
• Sivustoon ja palveluihimme liittyvä viestintä, asiakassuhteen hoitaminen;
• Sivuston ja palveluidemme tuottaminen, tarjoaminen, kehittäminen, parantaminen ja suojaaminen;
• Käyttäjäkohtainen Sivuston personointi ja mainonnan kohdentaminen;
• Sivustoa koskeva analysointi ja tilastointi;
• Markkinatutkimus ja sähköinen suoramarkkinointi henkilötietolain ja sähköisen viestinnän tietosuojalain mukaisesti;
• Väärinkäytösten ennaltaehkäisy ja selvittäminen;
• Sivustoon liittyvien oikeuksien ja/tai omaisuuden suojaaminen; ja
• Muut vastaavat käyttötarkoitukset

3. Evästekäytäntö

Sivustolla käytettävät evästeet
Keräämme Sivustolla käyttäjän päätelaitetta koskevia tietoja evästeiden (“cookies”) ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla.
Eväste on yleensä pieni tekstitiedosto, jonka Internet-selaimesi tallentaa päätelaitteeseesi käyttäjän tunnistamiseksi ja uudelleentunnistamiseksi. Evästeiden avulla voimme tunnistaa selaimesi ja käyttää näin saamaamme tietoa esimerkiksi sivustollamme vierailevien selaimien laskemiseen sekä sivustomme käytön analysointiin, kuten tilastolliseen seurantaan. Pyrkimyksenämme on näin kehittää palveluamme käyttäjiä yhä paremmin palvelevaksi.
Evästeiden avulla voidaan kerätä muun muassa seuraavia tietoja:
• kellonaika;
• käytetyt sivut ja niillä käytetty aika;
• selaintyyppi, päätelaitteesi käyttöjärjestelmä;
• mistä verkko-osoitteesta käyttäjä on tullut Sivustolle, ja mihin verkko-osoitteeseen käyttäjä siirtyy Sivuston käyttämisen jälkeen; ja
• miltä palvelimelta ja mistä verkkotunnuksesta käyttäjä on tullut Sivustolle
Sivusto saattaa sisältää myös kolmansien osapuolten, kuten mittaus- ja seurantapalveluiden, evästeitä. Kolmannet osapuolet voivat asettaa evästeitä päätelaitteellesi vieraillessasi sivustollamme.

Evästeet kolmansien osapuolien sivuilla
Sivustollamme käytettävien evästeiden lisäksi evästeitä hyödynnetään myös oman mainontamme kohdentamiseen kolmansien osapuolien sivustoilla. Toimimme yhteistyössä verkkomainonnan teknologiaan erikoistuneiden yritysten kanssa. Näiden yhteistyökumppanien evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla keräämien tietojen perusteella mainoksiamme voidaan kohdentaa aiempaan verkkokäyttäytymisen ja muiden tekijöiden perusteella niille verkon käyttäjille, joita mainoksemme todennäköisesti kiinnostavat eniten. Kohdentamisessa voidaan tällöin hyödyntää myös Sivustomme ulkopuolisilta sivustoilta kerättyä käyttäytymistietoa.
Yhteistyökumppanimme ja me voimme lisäksi kerätä tietoja siitä, kuinka tehokkaita lähetetyt mainoksemme ovat. Tässä tarkoituksessa voimme kerätä esimerkiksi seuraavia tietoja:
• tieto siitä, kuinka monta kertaa tietty mainos on näytetty selaimessa;
• tieto siitä, onko mainos avattu; ja
• tieto siitä, johtiko mainoksen avaaminen tuotteen ostamiseen verkkokaupassa

Evästeiden ja kohdennetun mainonnan estäminen
Voit halutessasi itse hallinnoida, missä laajuudessa suostut evästeiden käyttöön ja mainonnan kohdentamiseen.
Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia. Huomaathan, että evästeiden poiston seurauksena sivuston jotkin toiminnallisuudet eivät välttämättä ole käytössäsi.
Mikäli et halua, että mainontaa kohdennetaan kiinnostusalueidesi mukaan, voit estää kohdentamisen alempana olevan linkin kautta. Kohdentamisen estämisen jälkeen sinulle näytetään yhtä paljon mainoksia kuin aikaisemmin, mutta mainoksia ei ole valittu kiinnostusalueidesi mukaan.
Voit estää kohdentamisen täällä http://www.youronlinechoices.com/fi/omat-mainokset.

4. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Voimme luovuttaa henkilötietojasi perusteltuja käyttötarkoituksia varten voimassa olevan henkilötietolainsäädännön mukaisesti.
a) Sivuston välityksellä antamiasi tietoja voidaan luovuttaa seuraaviin ryhmiin kuuluville tahoille:

• Sivuston ja palveluidemme toteuttamiseen osallistuville palveluntarjoajille, kuten maksupalvelun tarjoajille
• Yhteistyökumppaneille markkinointitarkoituksiin, ellet ole sitä kieltänyt
• Viranomaisille siinä tapauksessa, että laki tai meidän etumme tai kolmannen osapuolen etu niin vaatii
• Tytär- ja osakkuusyhtiöillemme tai muille kanssamme samaan konserniin tai taloudelliseen yhteenliittymään kuuluville yhtiöille, tai Sivuston uudelle omistajalle tai osaomistajalle tai harjoittajalle ja heidän neuvonantajilleen yrityskaupan tai –järjestelyn yhteydessä

b) Automaattisen tietojenkäsittelyn perusteella kerättyjä tietoja voidaan luovuttaa seuraaviin ryhmiin kuuluville tahoille:

• Palveluntarjoajille, kuten tietojen analysointiin ja verkkomainontaan erikoistuneille yhtiöille
• Viranomaisille siinä tapauksessa, että laki tai meidän etumme tai kolmannen osapuolen etu niin vaatii
• Tytär- ja osakkuusyhtiöillemme tai muille kanssamme samaan konserniin tai taloudelliseen yhteenliittymään kuuluville yhtiöille, tai Sivuston uudelle omistajalle tai osaomistajalle tai harjoittajalle ja heidän neuvonantajilleen yrityskaupan tai –järjestelyn yhteydessä
Lisäksi tietoja voidaan luovuttaa kolmansille osapuolille sellaisessa muodossa, jonka perusteella yksittäisiä käyttäjiä ei voida tunnistaa, jolloin ei ole kyse henkilötiedoista.

5. Linkit kolmansien osapuolien sivustoille

Sivustomme voi sisältää linkkejä kolmansien osapuolien ylläpitämille sivustoille. Emme vastaa tällaisten kolmansien osapuolien sivustojen sisällöstä tai yksityisyydensuojakäytännöistä. Suosittelemme, että tutustut huolellisesti jokaisen sivuston yksityisyydensuojaa koskeviin ehtoihin.

6. Henkilötietojen suojaamisen periaatteet

Käytämme tarpeellisia teknisiä ja organisatorisia tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä taikka muulta laittomalta käsittelyltä.

7. Säilytysaika

Säilytämme henkilötietoja ainoastaan niin kauan kuin tämän Tietosuojaselosteen mukaisten tarkoitusten tai meihin soveltuvien lakien ja muun sääntelyn noudattamisen perusteella on tarpeen. Heti, kun tiedot eivät ole enää tarpeen, poistamme ne niin pian kuin mahdollista. Huomioithan, että saatamme olla velvollisia säilyttämään henkilötietojasi sinun ja meidän välisen sopimuksen päättymisen jälkeen muun muassa ”know your client” -sääntelyn ja terrorismin rahoittamisen ja rahanpesun estämistä koskevan lainsäädännön perusteella.

Meillä on myös oikeutettu peruste säilyttää joitain henkilötietojasi kymmenen (10) vuotta mahdollisen petoksen ja muiden rikosten ehkäisemiseen liittyvistä syistä. Kyseisessä tarkoituksessa käsitellyt henkilötiedot kattavat ainoastaan rikoksen selvittämistä varten tarvittavat tiedot.

8. Oikeutesi ja vaikutusmahdollisuutesi

Sinulla on oikeus tarkastaa rekistereissämme olevat itseäsi koskevat tiedot, oikeus vaatia virheellisen tiedon oikaisua, oikeus kieltää sinua koskevien henkilötietojen käsittely suoramarkkinoinnissa sekä muutoinkin turvautua henkilötietolaissa turvattuihin oikeuksiisi.

Pyynnöstäsi oikaisemme, poistamme tai täydennämme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset, tarpeettomat, puutteelliset tai vanhentuneet henkilötiedot. Voit käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@mrg.fi. Käyttäessäsi tarkastusoikeuttasi tietojen antamisesta voidaan periä kohtuullinen korvaus, jos siitä, kun käyttäjä edellisen kerran sai rekisterin tiedot tarkistettavakseen, on kulunut vähemmän kuin yksi vuosi.

9. Muutokset Tietosuojaselosteeseen

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä Tietosuojaselostetta ilmoittamalla siitä Sivustolla. Suosittelemme, että tutustut Tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisesti.

10. Tietoturva

Käytämme alan standardien mukaisia teknisiä ja organisatorisia suojatoimenpiteitä sekä sovellamme monikerroksisia tietoturvatoimenpiteitä rajoittaaksemme pääsyä henkilötietoihisi ja suojellaksemme niitä katoamiselta, väärinkäytöltä ja laittomilta muutoksilta. Silmäleikkaukset.fi -palveluun syöttämäsi henkilötiedot ovat SSL-suojattuja. Rajoitetulla määrällä MRG:n työntekijöitä on pääsy MRG:n tietokantoihin ja vain siinä laajuudessa kuin on ehdottomasti tarpeen. Kaikki sopimuskumppanimme (mukaan lukien Lainanantajat) ovat velvollisia noudattamaan alan standardien mukaisia tietoturvatoimenpiteitä käsitellessään henkilötietojasi puolestamme. Muita turvatoimenpiteitä ovat palomuurit, turvalliset toimitilat sekä kulunvalvontajärjestelmät.

Päivitetty 27.9.2019