Taittovirheleikkaus

Taittovirheleikkaus on menetelmä jolla korjataan taittovirheleikkaus eroon silmälaseistahajataittoa. Hajataitto aiheutuu siitä, että silmään tulevien valonsäteiden polttopiste ei ole verkkokalvolla vaan sen edessä tai takana. Taittovirheet jaotellaan liki-, kauko ja hajataittoon.

Ratkaisuna taittovirheen korjaamiseen on Laserleikkaus joka on helppo, nopea ja kivuton menetelmä päästä eroon silmälaseista. Se sopii melkein kaikille ja mahdolliset todennäköisyydet riskiin ovat alle promillen.

Monille pääsy eroon silmälaseista tai piilolaseista parantaa elämänlaatua, varsinkin urheilijat päätyvät lähes kaikki korjauttamaan taittovirheensä, sillä lasien käyttö ei ole mahdollista.

Jos satut olemaan kova jännittäjä on sinulla mahdollisuus saada rauhoittava lääkitys ennen toimenpidettä.

Taittovirheleikkaus menetelmät

Yleisimpiä leikkausmenetelmiä korjata silmän taittovirheitä on:

Femtolasik

Femtolasik – leikkauksessa tehdään sarveiskalvon pintaan läppä femtosekuntilaserilla. Läppä avetaan ja näkö korjataan laserilla. Menetelmä on ylivoimaisesti suosituin laserleikkaustekniikka.

Smile

Smile – leikkausmenetelmä on kaikkein uusin laserleikkausmenetelmä. Leikkaus suoritetaan femtosekuntilaserilla ilman leikkaavaa terää ja ilman sarveiskalvoon muodostettavaa läppää. Toisin sanoen silmän pintaa ei siis laseroida, vaan korjaus tehdään sarveiskalvon pinnan alle kudokseen.

Linssileikkaus

Linssileikkaus on menetelmä, jossa silmän oma linssi vaihdetaan kokonaan uuteen. Keinolinssi voi olla hajataittoa korjaava, yksitehoinen tai monitehoinen. Linssileikkausta suositellaan pääsääntöisesti yli 45-vuotiaille, koska se soveltuu hyvin ikänäön korjaamiseen.

Miten toimia kun hakeutuu taittovirheleikkaukseen?

Taittovirheleikkaus on helppo ja nopea menetelmä korjata hajataittoa. Näin leikkaus etenee.

Esitutkimus

Ennen toimenpiteen suorittamista tehdään esitutkimus, jossa keskitytään leikkaukseen vaikuttaviin tekijöihin. Esitutkimuksen perusteella tehdään leikkaus-suunnitelma. Muista, että ei kannata mennä autolla esitutkimukseen sillä usein käytetään silmän mustuaista suurentavia tippoja, joka saattaa vaikuttaa näkökykyyn ja aiheuttaa hetkellistä valoarkuutta.

Leikkaus

Leikkaus on helppo ja nopea toimenpide. Ennen leikkausta saat halutessasi lievän rauhoittavan lääkityksen. Ensin silmä puudutetaan, jonka jälkeen ryhdytään leikkaukseen. Itse leikkaus kestää vain muutaman minuutin ja on täysin kivuton. Hetkellistä roskan tunnetta saattaa olla leikkauksen jälkeen, mutta se on ohimenevää. Leikkauksen jälkeen siirrytään lepohuoneeseen, jossa on hämärä tai ei ollenkaan valaistusta, jotta silmä saa levätä ja näkö palautuu nopeasti.

Huomioitavaa on, että ennen leikkausta ei saa käyttää piilolinssejä viikkoon.

Jälkihoito

Toimenpiteen jälkeen saat reseptin antibiootti ja kostutustippoihin. Kontrolli jatkuu usein siten, että seuraavana päivänä on ensimmäinen käynti, sitten kuukauden ja kolmen kuukauden kuluttua, jossa seurataan näön kehittymistä ja leikkauksesta toipumista.

Kilpailuta silmäleikkaus jo tänään. Saat vastauksen nopeasti paikalliselta asiantuntijalta. Lopullisen hinnan tiedät vain pyytämällä tarjouksen.

Taittovirheleikkaus riskit

Nykyään silmälaseista eroon pääseminen käy turvallisesti laserleikkauksella.

Mahdollisia, mutta ei todennäköisiä leikkauksen jälkeisiä riskejä ovat:

  • Silmien kuivuminen
  • Hämäränäön heikentyminen
  • Yli- tai alikorjaus
  • Sarveiskalvon pullistuma
  • Verkkokalvon vaurioituminen
  • Läpän alle kasvava epiteeli
  • Infektiot

Taittovirheleikkaus hinta

Taittovirheleikkauksien hinta on yleisesti 1000 – 2000 euroa per silmä. Kilpailuttamalla Silmäleikkaukset.fi:n kautta taittovirheleikkauksen saat paikkakuntasi parhaat tarjoukset!