Ikänäköleikkaus

Kun ikää tulee lisää suurin osa meistä tarvitsee silmälaseja ikänäköleikkausvähintäänkin asioihin, jotka vaativat silmän tarkkuutta lähietäisyydeltä kuten esimerkiksi lukeminen.

Jo parikymppisenä silmän sisällä oleva linssi alkaa menettämään joustavuutta, jolloin silmä menettää kykyä tarkentaa lähelle. Keskimäärin tämä vaikutus huomataan 40 vuoden iässä, jolloin lukeminen on usein hankalaa tai ainakin vaikeutuu.

Ikänäköön tai sen kehittymiseen ei vaikuta onko silmälaseja ollut nuorempana. 60 vuotiaaksi asti ikänäön vaikutus kasvaa.

Ikänäköleikkaus

Ikänäköä korjataan tyypillisessti linssileikkauksella. Ikänäköleikkaus antaa suurimmalle osalle yli 40 vuotiaista mahdollisuuden nähdä lähelle ja kauas ilman, että on tarve silmälaseille.

Ikänäköleikkaus toimenpiteenä on yksinkertainen. Silmän oma linssi korvataan keinolinssillä.

Operaatio tehdään kokonaisuudessaan paikallispuudutuksessa, jossa silmä puudutetaan silmätippojen avulla. Leikkaus on nopea, tyypillisesti alle 30 minuuttia.

Menetelmä on lähes identtinen kaihileikkauksen kanssa, joka on maailman yleisin silmiin tehtävä kirurginen toimenpide. Useimmat leikkaukseen hakeutuneet pärjäävät leikkauksen jälkeen kokonaan ilman laseja.

Sama leikkausmenetelmä on käytössä myös kun hoidetaan harmaakaihia ja taittovirheitä.

Linssileikkaus / ikänäköleikkaus hinta

Linssileikkauksien tai toisin sanoen ikänäköleikkauksien hinta on noin 1000 – 3200 euroa per silmä. Kilpailuttamalla tarjouksen kauttamme takaat itsellesi edullisimman ikänäköleikkauksen!

Miten toimia kun hakeutuu ikänäköleikkaukseen?

Esitutkimus

Ennen leikkausta on selvitettävä leikkauksen soveltuvuutta potilaalle. Esitutkimus koostuu useista silmän rakennetta mittaavista tutkimuksista sekä silmäkirurgin suorittamasta silmätutkimuksesta.

Esitutkimuksessa punnitaan yksilöllisesti potilaan toiveiden ja harrastusten mukaisesti linssileikkauksen soveltuvuutta.

Toimenpide

Itse leikkaus on nopea ja vaivaton. Leikkaus suoritetaan päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa silmätipoilla. Leikkauksen kesto on yleensä alle 30 minuuttia.

Useimmat pääsevät eroon laseista leikkauksen jälkeen.

Jälkihoito

Ikänäköleikkauksen jälkeen leikannut kirurgi suorittaa jälkitarkastuksen yleensä noin 1 viikon – 1 kuukauden kuluessa. Linssileikkaus eli ikänäköleikkaus on yksi maailman yleisimpiä silmiin tehtäviä leikkauksia ja näin ollen myös turvallisimpia.

Kilpailuta silmäleikkaus jo tänään. Saat vastauksen nopeasti paikalliselta asiantuntijalta. Lopullisen hinnan tiedät vain pyytämällä tarjouksen.