Kyyneltieleikkaus

Kyyneltietukos aiheuttaa usein silmän vetistelyä, jota kyyneltieleikkaushoidetaan kyyneltieleikkauksella. Riippuen tukoksen vahvuudesta, valitaan hoitomenetelmä. Esimerkiksi jos tukos on vain osittainen käytetään hoitokeinona kyynelteiden putkitusta, jossa luomien kyynelpisteistä viedään omaa kyynelkanavaa pitkin silikoninauha (ohuen ohut putki) nenään. Putkea on pidettävä muutama kuukausi, jonka jälkeen se poistetaan lääkärin vastaanotolla. Putkituksen hyvä puoli on se, että siinä ei tarvita leikkausviiltoja jolloin toimenpiteestä ei jää arpea.

Jos kyseessä on kyyneltientäystukos on hoitona luuaukkoleikkaus, joka tehdään pienestä viillosta tai nasoskooppisesti nenän kautta.

Ennen leikkausta voidaan kuitenkin pyrkiä avaamaan tukkeutunut kyynelkanava huuhtelemalla (sondeeraamalla) se fysiologisella keittosuolaliuoksella. Kyynelteiden sondeeraus tehdään paikallispuudutuksessa ja lapsille nukutuksessa. Jos toimenpide ei auta, on hakeuduttava leikkaukseen.

Mistä tunnistaa kyyneltietukoksen?

Kyyneltietukos oireilee usein vuotavana tai rähmivänä silmänä. Joidenkin tutkimusten mukaan vetistelevä silmä saattaa aiheuttaa potilaille suuremman näköhaitan kuin harmaakaihi.

Jos kyyneltie on terve se kuljettaa kyyneleet silmäkulmasta nenään. Jos normaali kyyneltie on pääsyt tukkeutumaan silmä vetistelee ja rähmii, jolloin tukos saattaa vaatia leikkaushoitoa.

Kyyneltieleikkaus

Kyyneltieleikkauksessa tekniikoita on erilaisia, joista yleisimpiä ovat juuri edellämainittu kyynelkanavien putkitus ja luuaukkoleikkaus.

Jos tukos oireilee vain silloin tällöin tai se on ollut vasta muutaman kuukauden, käytetään hoitona kyynelteiden putkitusta. Jos taas tukos on pitkäaikainen ja sijaitsee kyynelkanavien alaosassa käytetään hoitona luuaukkoleikkausta, joko ihon tai vaihtoehtoisesti nenän kautta.

Leikkaus suoritetaan paikallispuudutuksessa. Rauhoittavaa lääkitystä annetaan myös jos tarve vaatii.

Kyyneltieleikkaus hinta

Kyyneltieleikkausten hinnat liikkuvat keskimäärin 2000 eurosta ylöspäin. Jos haluat varmistaa itsellesi parhaan mahdollisen tarjouksen kyyneltieleikkauksesta, kilpailuta tarjous kauttamme!

Kilpailuta silmäleikkaus jo tänään. Saat vastauksen nopeasti paikalliselta asiantuntijalta. Lopullisen hinnan tiedät vain pyytämällä tarjouksen.