Onko silmien laserleikkaus turvallinen?

Onko silmien laserleikkaus turvallinen“? – Kuuluu yksi laserleikkaus riskittyypillisimmistä kysymyksistä laserleikkaukseen hakeutuvilla potilailla.

Taittovirheleikkaukseen liittyy tietysti riskejä, mutta ne ovat tänäpäivänä lähes marginaalisia eli erittäin harvinaisia. Menetelmät ovat kehittyneet ja kehittyvät entuudestaan, joka takaa sinulle turvallisen laserleikkaus toimenpiteen. Voidaan siis sanoa, että laserleikkaus on turvallinen ja laseista eroon pääsy on helppoa ja nopeaa!

Oireita tai “riskejä” joita laserleikkauksesta voi aiheutua ovat muunmuassa:

Silmien kuivuminen

Silmien kuivuminen leikkauksen jälkeen on tyypillistä, sillä laserleikkaus vaurioittaa aina jonkin verran kyynelten toimintaa. Silmien kuivuudesta johtuen on leikattuihin silmiin järkevä laittaa kostutustippoja vielä muutaman kuukauden leikkauksen jälkeen. Tyypillisesti kuivasilmäisyys ja tippojen tarve häviää viimeistään 1 – 2 kuukauden sisällä.

Hämäränäön heikentyminen

Hämäränäön pieneneminen johtuu leikkausalueesta. Jatkuvasti kehittyvä teknologia ja osaaminen auttavat tekemään entistä suuremman leikkausalueen, joka pienentää riskiä hämäränäön heikkenemiseen.

Hämäränäön heikentyminen on melko yleistä lyhyeksi ajaksi, mutta jatkuvaksi vaikaksi se jää vain alle 1 prosentille leikatuista.

Taittovirheen yli- tai alikorjaus

Joskus Laserleikkauksessa saattaa tulla yli tai alikorjausta. se tarkoittaa sitä, että vahvuuksissa mennään hieman yli tavoitellun määrän. Yli-tai alikorjaus kuitenkin tasoittuu ajan mittaan. Uusintalaserointiin hakeutuu vain alle 2 prosenttia leikatuista.

Sarveiskalvon pullistuma (keratoconus)

Sarveiskalvon pullistuma on harvinainen oire, joka saattaa aiheutua leikkauksen jälkeen. Riski on suurempi mekaanisella höylällä. Nykytekniikalla riski sarveiskalvon pullistumalle on lähes mitätön. Tarkat esitutkimukset myös auttavat minimoimaan riskit.

Verkkokalvon vaurioituminen

Verkkokalvon vaurioituminen nykytekniikalla on harvinaista. Vaurio yleensä johtuu silmänpaineen kohoamisesta, mekaanista höylää käytettäessä. Nykyään laserleikkaus korvaa pitkälti mekaanisten työkalujen tarpeen.

Epiteelin kasvu läpän alle

Epiteeli on kerros joka voi kasvaa läpän alle, tästä syystä noin kuukausi leikkauksen jälkeen tarkistetaan ettei näin ole päässyt käymään. Jos epiteeliä ilmaantuu joudutaan tekemään epiteelin poisto. Tämä on kuitenkin erittäin harvinaista noin 1 / 1000.

Erilaiset infektiot

Infektiot aiheutuvat yleensä siitä, että silmään tehty läppä on auki pidemmän aikaa. Nykytekniikalla ja toimenpiteillä tehty leikkaus on lähes mitätöinyt infektioriskin, sillä läppä on auki vain erittäin lyhyen ajan. Nopea toimenpide ja hygieeninen välinehuolto varmistavat infektioilta välttymisen.

Kilpailuta silmäleikkaus jo tänään. Saat vastauksen nopeasti paikalliselta asiantuntijalta. Lopullisen hinnan tiedät vain pyytämällä tarjouksen.